FTZ Autodele & Værktøj A/S

FTZ

FTZ er en effektiv forretning i rivende vækst, som distribuerer reservedele ud til landets autoværksteder. Nianet leverer fibernettet, som binder de 48 afdelinger sammen og holder bestillingssystemet i gang. 

FTZ Autodele og Værktøj A/S er Danmarks største grossistvirksomhed inden for autodele og værktøj. Du har muligvis ikke hørt om virksomheden, men det har dit autoværksted helt sikkert. Det er nemlig hos FTZ langt de fleste automekanikere bestiller de reservedele hjem, som skal skiftes på din bil. Reservedelene ankommer til værkstedet få timer efter bestilling, så bilen hurtigt kan komme på vejene igen.

FTZ har et overvældende effektivt distributionssystem med ca. 300 varebiler, der har over 800 vareture pr. dag. Det gør dem i stand til at levere mindst 3 gange om dagen og nogle steder op til 5 gange. På den måde fungerer FTZ nærmest som et lokalt lager hos det enkelte værksted.

Stort behov for driftssikre fiberforbindelser

En så effektiv forretning kræver naturligvis lige så effektive dataforbindelser for at kunne fungere optimalt. Over halvdelen af omsætningen kommer via e-handel resten via telefonen. Begge dele foregår over fibernettet, som leveres af Nianet.

En effektiv og skalerbar løsning

Fibernettet forbinder FTZ’s 48 afdelinger over hele landet samt datacentre i Odense og Frederikssund. Sikkerheden er forstærket ved at koble to datacentre til nettet. Dermed kan forretningen fint køre videre, selvom det ene datacenter skulle opleve driftsforstyrrelser.

For blot få år siden benyttede FTZ sig af et kobberbaseret netværk, men skiftede til fiber i 2008 og sikrede sig dermed meget mere stabile forbindelser. FTZ’s fibernet består af en kraftig forbindelse på 1 Gbit/s med redundans til hovedkontoret i Odense, og de øvrige afdelinger er forbundet med 10 Mbit/s. FTZ benytter sig af IP-telefoni, som leveres i høj kvalitet, fordi Nianet giver telefontrafikken fortrinsret på fibernettet.

FTZ udtaler

Lars Romsøe, it-manager hos FTZ, udtalte i Nyhedsbladet Dansk Energi nr. 8, der udkom i juni i år, om deres fibernet fra Nianet:

"På kobbernettet havde vi ofte problemer med ustabile forbindelser. I dag er vi fortsat meget positivt overraskede over kvaliteten af vores fiberløsning, især pga. den problemfri drift og ikke mindst sikkerheden for, at netværket stort set aldrig går ned."

Læs mere på ftz.dk

Kontakt Jan Linnet for yderligere informationer på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 60 23 87 11

Læs mere om fiberforbindelser til erhverv